Ga naar hoofdinhoud

Mus Lias Verdejo

12,49

Deze bijzondere Verdejo komt uit Rueda, Spanje, en heeft een mooie balans tussen subtiele houtrijping en vrolijk fruit. De wijn combineert goed met verschillende soorten witvis, eventueel met botersaus.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Spanje

Regio:

Rueda

Kleur:

Wit

Druif:

Verdejo

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Het Spaanse wijngebied Rueda is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Deze populariteit heeft Rueda voornamelijk te danken aan de Verdejo-druif, het Unique Selling Point van de regio. De druif is zo populair geworden, omdat het toegankelijke wijnen geeft met veel fruit en vrolijke zuren voor een leuke prijs. Een enkele keer laat een wijnmaker zijn of haar Verdejo kort op hout rijpen en dat levert hier en daar spannende resultaten op.

Zo ook bij deze Mus Lias Verdejo. Na de vergisting blijven de gistcellen in contact met de gistcellen, de “lias”, en krijgt 1/3 deel van de wijn ook nog eens 4 maanden houtrijping. Deze bereiding levert een zeer smaakvol glas op. Een expressieve neus met tropisch fruit, citrus en lichte toast. In de mond komt de wijn rond en wat romig over, zonder zijn frisheid te verliezen.

Lekkere combinatie met slibtong, kabeljauw en andere witvissoorten.

Extra informatie

Land:

Spanje

Regio:

Rueda

Kleur:

Wit

Druif:

Verdejo

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Winkelwagen
Back To Top
0