Ga naar hoofdinhoud

Louis Jadot Chassagne-Montrachet 2021

72,99

De Louis Jadot Chassagne Montrachet 2021 is een uitstekend voorbeeld van een prachtige witte wijn uit de befaamde Bourgogne-regio in Frankrijk. Met zijn levendige goudgele kleur en heldere schittering trekt deze wijn direct de aandacht. In het glas onthult de wijn een neus van rijpe perzik, sappige abrikoos en verfijnde citrusaroma’s. Subtiele tonen van vanille en geroosterde amandelen voegen een elegante complexiteit toe aan het geheel.

Op het gehemelte biedt deze wijn een uitstekende balans tussen frisheid en rijkdom. Het mondgevoel is zijdezacht en vol, met een opvallende mineraliteit die het unieke terroir van de regio weerspiegelt. Smaakvolle lagen van exotisch fruit, zoals ananas en mango, vermengen zich moeiteloos met verfijnde boterachtige tonen, die worden ondersteund door een verfijnde zuurgraad. De afdronk van de Chassagne Montrachet 2021 is langdurig en verfijnd, met subtiele hints van hazelnoot die blijven hangen. Deze wijn heeft het potentieel om verder te evolueren met flesrijping, waardoor zijn complexiteit en diepgang nog meer tot uiting komen. Combineer het met gegrilde visgerechten voor een perfecte harmonie, of geniet ervan in combinatie met romige kazen om de prachtige nuances volledig te waarderen.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Frankrijk

Regio:

Bourgogne

Kleur:

Wit

Druif:

Chardonnay

Serveer temperatuur:

10-12 graden

Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Maison Louis Jadot, een gerenommeerd wijnhuis dat zijn oorsprong vindt in de Bourgogne-regio van Frankrijk, werd opgericht in 1859 door Louis Henry Denis Jadot. Het wijnhuis heeft een rijke geschiedenis opgebouwd, waarbij het zijn expertise en passie voor het produceren van hoogwaardige wijnen heeft doorgegeven van generatie op generatie. Met wijngaarden verspreid over prestigieuze appellaties in de Bourgogne, combineert Maison Louis Jadot duurzame landbouwpraktijken met eeuwenoude technieken en moderne innovatie om wijnen te creëren die de essentie van elke wijngaard weerspiegelen.

Hoewel Maison Louis Jadot traditioneel een familiebedrijf was, werd het in 2019 verkocht aan een Amerikaans bedrijf genaamd Kobrand Corporation. Deze overname bracht een nieuwe fase in de geschiedenis van het wijnhuis, terwijl het zijn toewijding aan kwaliteit en vakmanschap behoudt. Onder de nieuwe eigenaar blijft Maison Louis Jadot zich toeleggen op het behoud van de authenticiteit van elke appellatie en het respecteren van de unieke eigenschappen van elke wijngaard. Met behoud van de tradities en ambachtelijke vaardigheden blijft het wijnhuis streven naar het produceren van wijnen van uitzonderlijke kwaliteit.

De Louis Jadot Chassagne Montrachet 2018 is een uitstekend voorbeeld van een prachtige witte wijn uit de befaamde Bourgogne-regio in Frankrijk. Met zijn levendige goudgele kleur en heldere schittering trekt deze wijn direct de aandacht. In het glas onthult de wijn een neus van rijpe perzik, sappige abrikoos en verfijnde citrusaroma’s. Subtiele tonen van vanille en geroosterde amandelen voegen een elegante complexiteit toe aan het geheel.

Op het gehemelte biedt deze wijn een uitstekende balans tussen frisheid en rijkdom. Het mondgevoel is zijdezacht en vol, met een opvallende mineraliteit die het unieke terroir van de regio weerspiegelt. Smaakvolle lagen van exotisch fruit, zoals ananas en mango, vermengen zich moeiteloos met verfijnde boterachtige tonen, die worden ondersteund door een verfijnde zuurgraad. De afdronk van de Chassagne Montrachet 2018 is langdurig en verfijnd, met subtiele hints van hazelnoot die blijven hangen. Deze wijn heeft het potentieel om verder te evolueren met flesrijping, waardoor zijn complexiteit en diepgang nog meer tot uiting komen. Combineer het met gegrilde visgerechten voor een perfecte harmonie, of geniet ervan in combinatie met romige kazen om de prachtige nuances volledig te waarderen.

Extra informatie

Land:

Frankrijk

Regio:

Bourgogne

Kleur:

Wit

Druif:

Chardonnay

Serveer temperatuur:

10-12 graden

Winkelwagen
Back To Top
0