Domaine de Châtenoy Menetou-Salon La Dame de Châtenoy
€ 19,99
De Domaine de Châtenoy Menetou-Salon La Dame de Châtenoy is een rijke wijn uit de Loire, gemaakt van Sauvignon Blanc. De druiven komen van een kalkhoudende kleibodem met veel kleine fossielen van oesterschelpen: ‘Argilo-calcaire du Kiméridgien. De druiven zijn afkomstig van 20 tot 40 jaar oude wijnstokken. De fermentatie ontstaat met natuurlijke gisten. Na de vinificatie rijpt de wijn nog zo’n 10 maanden op de gistcellen. Dit zorgt voor een rijke witte wijn met tonen van citrus en tropisch fruit. Het mondgevoel is rond en de afdronk is lang en verfijnd. Heerlijk bij gerechten met langoustine, een visstoofpotje of rijpe geitenkaas.
Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)
Beschrijving
Dat de familie Clément veel ervaring heeft met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit geschreven bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wijnen van ene Sébastien Clément. In 1891 wordt beschreven op wat voor revolutionaire manier Pierre-Alexandre Clément meeldauw tegengaat en hoe hij de oprichter wordt van het druiventelers-genootschap van Menetou-Salon.
Nu zijn het Isabelle en Pierre Clément die het bedrijf runnen, inmiddels de vijftiende generatie wijnmakers. Hun werkmethode is niet geheim: ‘Goede wijn krijg je alleen met goede druiven.’ Dus door veel tijd door te brengen in de wijngaarden en door beperkt maar selectief te oogsten. Daarnaast wordt gewerkt met natuurlijke gisten en de modernste technieken. Gebruikte druiven zijn uiteraard sauvignon blanc, een derde deel wordt ingenomen door pinot noir voor rode en roséwijnen.
De Domaine de Châtenoy Menetou-Salon La Dame de Châtenoy is een rijke wijn uit de Loire, gemaakt van Sauvignon Blanc. De druiven komen van een kalkhoudende kleibodem met veel kleine fossielen van oesterschelpen: ‘Argilo-calcaire du Kiméridgien. De druiven zijn afkomstig van 20 tot 40 jaar oude wijnstokken. De fermentatie ontstaat met natuurlijke gisten. Na de vinificatie rijpt de wijn nog zo’n 10 maanden op de gistcellen. Dit zorgt voor een rijke witte wijn met tonen van citrus en tropisch fruit. Het mondgevoel is rond en de afdronk is lang en verfijnd. Heerlijk bij gerechten met langoustine, een visstoofpotje of rijpe geitenkaas.
Extra informatie
Land:Frankrijk
Regio:Loire
Kleur:Wit
Druif:Sauvignon Blanc
Serveer temperatuur:8-10 graden