Ga naar hoofdinhoud

Résonance Willamette Valley Pinot Noir 2017

36,99

Deze geweldige wijn van Pinot Noir uit Oregon, Verenigde Staten wordt gemaakt onder de vlag van Louis Jadot uit de Bourgogne. Je proeft dan ook duidelijk dat dit een wijn is die kan wedijveren met een Bourgogne. Helderrode kleur met een neus van rood fruit en zoethout. Fris mondgevoel en lange, fruitige afdronk. Breed inzetbaar, van gegrilde vis tot rundvlees.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Verenigde Staten

Regio:

Oregon

Kleur:

Rood

Druif:

Pinot Noir

Serveer temperatuur:

14-16 graden

Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Résonance in Oregan, Verenigde Staten, is het eerste project van Louis Jadot buiten de Franse landsgrenzen. Louis Jadot is een topproducent met wijngaarden door de hele Bourgogne. Oregon wordt door veel wijnmakers gezien als hét nieuwe topgebied voor Bourgogne-stijl wijnen, dus er wordt dan ook volop geïnvesteerd. Louis Jadot kan daarbij natuurlijk niet achterblijven en plantte daarom ook 8 ha aan met Pinot Noir en wat Gewürztraminer. De wijnmaker, Jacques Lardière, werkt al 42 jaar voor Louis Jadot, en weet als geen ander welke stijl en kwaliteit Louis Jadot nastreeft. De wijngaarden liggen in Willamette Valley, vlak onder Portland, waar de zomers warm en zonnig zijn en de winters koud. De heuvels van Willamette Valley beschermen de wijngaarden tegen hevige kustregens.

De Pinot Noir-druiven worden met de hand geplukt en ontsteeld en vervolgens vergist op RVS. Daarna rijpt de wijn zo’n 13 maanden op Frans eiken, waarvan 20% nieuw. De wijn heeft een helderrode kleur met een fruitige en florale neus van rood en zwart fruit en zoethout. In de mond fris en mineralig en de afdronk is lang en fruitig. De wijn kan (eventueel licht gekoeld) geschonken worden bij gegrilde tonijn, geroosterde kip, rundvlees of charcuterie.

Extra informatie

Land:

Verenigde Staten

Regio:

Oregon

Kleur:

Rood

Druif:

Pinot Noir

Serveer temperatuur:

14-16 graden

Winkelwagen
Back To Top
0