Ga naar hoofdinhoud

Paul Mas Vignes de Nicole Cabernet sauvignon – Syrah

10,49

Deze heerlijke wijn is diep paarsrood van kleur met een robijnrode gloed. In de neus complex, intens. In de mond zwart fruit, viooltjes en leder gevolgd door aroma’s van hout, groene peper en hints van toast en specerijen. Goed in balans met een uitstekende structuur. De tannines zijn mooi zacht, de afdronk is lang met hints van drop.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Frankrijk

Regio:

Languedoc

Kleur:

Rood

Druif:

Cabernet Sauvignon, Syrah

Serveer temperatuur:

16 – 18 graden

Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare.

Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi. De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne.

De wijn is gemaakt van 15 jaar oude wijnstokken op een klei en kalkhoudende fossielbodem. 55% Cabernet Sauvignon en 45% Syrah. 50% van de blend is gedurende 8 maanden opgevoed op nieuwe eikenhouten vaten.

Diep paarsrood van kleur met een robijnrode gloed. Complexe, intense neus met zwart fruit, viooltjes en leder gevolgd door aroma’s van hout, groene peper en hints van toast en specerijen. Goede balans met een uitstekende structuur. Aanwezige, maar zachte tannines. Lange afdronk met hints van drop.

Extra informatie

Land:

Frankrijk

Regio:

Languedoc

Kleur:

Rood

Druif:

Cabernet Sauvignon, Syrah

Serveer temperatuur:

16 – 18 graden

Winkelwagen
Back To Top
0