Ga naar hoofdinhoud

Ilia Estate Taoba Saperavi

16,49

De Taoba Saperavi wordt gemaakt van de Saperavi-druif, de bekendste druif van Georgië. De druiven worden in oktober met de hand geplukt en vervolgens op 2 manieren gefermenteerd. Een deel  van de oogst wordt ontsteeld en op RVS gefermenteerd, waarna de wijn op houten vaten verder rijpt. Het andere deel van de oogst wort met tros en al gefermenteerd in de qvevri, waarin ze tot het voorjaar rijpen. Na het persen wordt de wijn, zonder schillen, steeltjes, etc., overgeheveld op nieuwe qvevri. Uiteindelijk wordt de wijn geblend tot één geheel.

De wijn is robijnrood van kleur. Expressieve aroma’s van zwarte bessen, peper en chocolade. Het mondgevoel is rond en geconcentreerd en de afdronk is vol met zachte tannines. De wijn smaakt heerlijk bij diverse bereidingen van lamsvlees, maar ook bij kazen als comté of gruyère.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Georgië

Regio:

Kakheti

Kleur:

Rood

Druif:

Saperavi

Serveer temperatuur:

16 – 18 graden

Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

Georgië zal misschien klinken als een “apart” en “nieuw” wijnland, maar we hebben het hier over het oudste wijnland ter wereld. Al zo’n 8.000 jaar geleden werd er wijn gemaakt en tot op de dag van vandaag wordt dat nog steeds gedaan. Waar Georgië vooral om bekend staat, is de qvevri-methode, waarbij druiven fermenteren en/of rijpen in grote aardewerken kruiken. Het wijnhuis Ilias Estate ligt in Kakheti, de grootste wijnstreek van Georgië. De wijn is ontstaan uit een samenwerking tussen de ervaren Georgische wijnmaker Vano Shiukashvili en de Zwitserse wijnmaker Thierry Fontannaz.

De Taoba Saperavi wordt gemaakt van de Saperavi-druif, de bekendste druif van Georgië. De druiven worden in oktober met de hand geplukt en vervolgens op 2 manieren gefermenteerd. Een deel  van de oogst wordt ontsteeld en op RVS gefermenteerd, waarna de wijn op houten vaten verder rijpt. Het andere deel van de oogst wort met tros en al gefermenteerd in de qvevri, waarin ze tot het voorjaar rijpen. Na het persen wordt de wijn, zonder schillen, steeltjes, etc., overgeheveld op nieuwe qvevri. Uiteindelijk wordt de wijn geblend tot één geheel.

De wijn is robijnrood van kleur. Expressieve aroma’s van zwarte bessen, peper en chocolade. Het mondgevoel is rond en geconcentreerd en de afdronk is vol met zachte tannines. De wijn smaakt heerlijk bij diverse bereidingen van lamsvlees, maar ook bij kazen als comté of gruyère.

Extra informatie

Land:

Georgië

Regio:

Kakheti

Kleur:

Rood

Druif:

Saperavi

Serveer temperatuur:

16 – 18 graden

Winkelwagen
Back To Top
0