Ga naar hoofdinhoud

Hochar Père et Fils

 27,49

Hochar Père et Fils is de tweede wijn van Château Musar. Waar de eerste wijn van het huis vaak wat meer naar de Bordeaux-stijl neigt, heeft Hochar Père et Fils meer een Rhône-karakter. Dit komt mede door het hoge aandeel Cinsault in de wijn. De druiven, naast Cinsault ook Grenache en Cabernet Sauvignon, zijn afkomstig van 50 jaar oude stokken. De wijn rijpt 9 maanden op Frans eikenhout en vervolgens nog 3 jaar op fles in de kelder. Deze rijping zorgt ervoor dat de wijn al geweldig op dronk is als deze op de markt komt. De wijn is helder granaatrood van kleur met aroma’s van aardbei, framboos, vijg, zwarte bes en zoethout. Het mondgevoel is rond en zacht met veel fruit en iets vanille en in de afdronk proef je nog wat kruiden. Heerlijk bij kruidige Mediterrane gerechten, lamsvlees, couscous en stoofschotels.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Libanon

Regio:

Bekaa Valley

Kleur:

Rood

Druif:

Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache

Serveer temperatuur:

16 graden

Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Chateau Musar heeft een fascinerende ontstaansgeschiedenis die teruggaat tot de jaren 1930. Het wijnhuis is gelegen in de Bekaa-vallei in Libanon en werd opgericht door Gaston Hochar, een visionaire wijnmaker. Ondanks de uitdagende omstandigheden in het door conflicten geteisterde land, slaagde Hochar erin om Chateau Musar tot bloei te brengen en wereldwijde erkenning te krijgen. Het wijnmaken bij Chateau Musar is gebaseerd op traditionele methoden en een combinatie van inheemse en internationale druivensoorten. Hochar introduceerde elementen zoals langdurige rijping in de kelders, wat resulteerde in unieke en complexe wijnen met een groot bewaarpotentieel.

Tijdens de Libanese burgeroorlog tussen 1975 en 1990 was Chateau Musar een symbool van veerkracht. Ondanks de omringende chaos bleef het wijnhuis in bedrijf en slaagde het erin om zijn productie voort te zetten. Vandaag de dag wordt Chateau Musar geleid door de zoon van Gaston Hochar, Serge Hochar, en zijn familie. Het wijnhuis blijft trouw aan de tradities van het verleden en produceert wijnen die internationaal worden geprezen om hun elegantie, complexiteit en unieke karakter. Chateau Musar is een ware pionier in de wijnwereld en heeft een belangrijke rol gespeeld in het bevorderen van de Libanese wijncultuur. Het wijnhuis heeft talloze onderscheidingen ontvangen en wordt beschouwd als een van de meest iconische en gerespecteerde wijnproducenten in het Midden-Oosten.

Hochar Père et Fils is de tweede wijn van Château Musar. Waar de eerste wijn van het huis vaak wat meer naar de Bordeaux-stijl neigt, heeft Hochar Père et Fils meer een Rhône-karakter. Dit komt mede door het hoge aandeel Cinsault in de wijn. De druiven, naast Cinsault ook Grenache en Cabernet Sauvignon, zijn afkomstig van 50 jaar oude stokken. De wijn rijpt 9 maanden op Frans eikenhout en vervolgens nog 3 jaar op fles in de kelder. Deze rijping zorgt ervoor dat de wijn al geweldig op dronk is als deze op de markt komt. De wijn is helder granaatrood van kleur met aroma’s van aardbei, framboos, vijg, zwarte bes en zoethout. Het mondgevoel is rond en zacht met veel fruit en iets vanille en in de afdronk proef je nog wat kruiden. Heerlijk bij kruidige Mediterrane gerechten, lamsvlees, couscous en stoofschotels.

Extra informatie

Land:

Libanon

Regio:

Bekaa Valley

Kleur:

Rood

Druif:

Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache

Serveer temperatuur:

16 graden

Winkelwagen
Back To Top
0