Ga naar hoofdinhoud

Gaja Dagromis DOCG Barolo 2019

94,99

Gaja Barolo Dagromis 2019 is een uitstekende rode wijn uit de beroemde Barolo-regio in Italië. Gemaakt van de Nebbiolo-druif, vertoont deze wijn een diepe robijnrode kleur en een complex bouquet van rozenblaadjes, rijpe kersen en kruidige nuances. De bereidingswijze omvat een zorgvuldige handmatige selectie van de druiven, gevolgd door een langdurige fermentatie en rijping in eikenhouten vaten om de kenmerkende kracht en elegantie van Barolo te benadrukken. Met zijn volle body, stevige tannines en een langdurige afdronk, is Gaja Barolo Dagromis 2019 een wijn van uitzonderlijke klasse die nu genoten kan worden of verder kan rijpen voor een nog verfijndere ervaring.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Italië

Regio:

Piemonte

Kleur:

Rood

Druif:

Nebbiolo

Serveer temperatuur:

16 – 18 graden

Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler te Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder z’n eigen naam opricht. Een generatie later is het Angelo, grootvader van de huidige eigenaar, die het maken van wijn voortzet met dezelfde vastberadenheid als zijn vader. Hij wordt daarin gesteund door Clotilde Rey met wie hij in 1905 in het huwelijk treedt. Ze leren hun telg Giovanni – genoemd naar zijn opa dus – dat je als wijnmaker geen concessies moet doen; niets mag ten koste gaan van de kwaliteit van de wijn.

In 1961 komt Giovanni’s zoon Angelo in het familiebedrijf werken. Na zijn afstuderen als econoom aan de Universiteit van Turijn en het behalen van het diploma op de School voor Viticultuur & Oenologie te Alba, was de jonge Angelo naar het buitenland vertrokken voor een stage op wijnbedrijven in de Bordeaux, Bourgogne, langs de Rin en in Californië. Vol frisse ideeën was hij nu teruggekeerd naar zijn geboortestreek Piemonte.

Als Angelo Gaja in 1970 het bedrijf van zijn ouders overneemt, vraagt hij z’n oud klasgenoot en wijnmaker Guido Rivella hem te assisteren. Samen voeren ze een aantal voor de streek zeer revolutionaire veranderingen door. Zo verkleinen ze de opbrengsten per hectare soms met wel de helft van het aantal toegestane liters, ze experimenteren met vinificatiemethoden, de aanplant van nieuwe – zowel rode als witte – druivenrassen en baanbrekende rijpingstechnieken. De resultaten zijn verbluffend en Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco’s – het vlaggenschip van het bedrijf – de hele wereld.

Gaja Barolo Dagromis 2019 is een uitstekende rode wijn uit de beroemde Barolo-regio in Italië. Gemaakt van de Nebbiolo-druif, vertoont deze wijn een diepe robijnrode kleur en een complex bouquet van rozenblaadjes, rijpe kersen en kruidige nuances. De bereidingswijze omvat een zorgvuldige handmatige selectie van de druiven, gevolgd door een langdurige fermentatie en rijping in eikenhouten vaten om de kenmerkende kracht en elegantie van Barolo te benadrukken. Met zijn volle body, stevige tannines en een langdurige afdronk, is Gaja Barolo Dagromis 2019 een wijn van uitzonderlijke klasse die nu genoten kan worden of verder kan rijpen voor een nog verfijndere ervaring.

Extra informatie

Land:

Italië

Regio:

Piemonte

Kleur:

Rood

Druif:

Nebbiolo

Serveer temperatuur:

16 – 18 graden

Winkelwagen
Back To Top
0