Ga naar hoofdinhoud

Mount Riley Sauvignon Blanc

10,49

Een zeer aromatische wijn met ‘ grassige ‘ tonen en aroma’s van o.a. meloen en citrusfruit. Door de aanwezige en benodigde frisse zuren komt de wijn zeer fruitig over en is al vroeg op dronk. Het is een zeer intense wijn, vol met tropisch fruit en een zeer lange afdronk.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Nieuw-Zeeland

Regio:

Marlborough

Kleur:

Wit

Druif:

Pinot Gris

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

Het gebied van Marlborough is uitermate geschikt voor de Sauvignon Blanc. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst, zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma’s optimaal vast kunnen houden. Men spreekt ook wel van de meest serieuze concurrent voor gerenommeerde Franse Sauvignon Blanc’s als Sancerre en Pouilly Fume.Men maakt gebruik van zowel traditionele ‘als de allermodernste technieken en is zo in staat om kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen te produceren.

Het resultaat is een zeer aromatische wijn met ‘ grassige ‘ tonen en aroma’s van o.a. meloen en citrusfruit. Door de aanwezige en benodigde frisse zuren komt de wijn zeer fruitig over en is al vroeg op dronk. Het is een zeer intense wijn, vol met tropisch fruit en een zeer lange afdronk. De aanwezige frisse zuren maken de wijn zeer levendig en een perfecte begeleider van bijvoorbeeld diverse visgerechten en salades.
Na botteling is de wijn al drinkbaar en hij blijft op z’n best tot zo’n twee a drie jaar na de oogst.

Extra informatie

Land:

Nieuw-Zeeland

Regio:

Marlborough

Kleur:

Wit

Druif:

Pinot Gris

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Winkelwagen
Back To Top
0