Domaine de Châtenoy Menetou-Salon Blanc Classique
€ 18,49
De Domaine Châtenoy Menetou-Salon Blanc Classique mag met recht een klassieke Sauvignon Blanc uit de Loire genoemd worden. De bodem in Menetou-Salon bestaat uit kalkhoudende klei met veel kleine fossielen, ook wel bekend als het ‘Argilo-calcaire du Kiméridgien. De druiven worden per wijngaard met hun eigen gistcellen gevinifieerd op RVS, waarna de wijnen worden gemengd. De wijn rijpt vervolgens nog enkele maanden sur lie.
De wijn heeft een lichte kleur met een expressieve neus van groene appel, citrus, buxus en bloesem. Het mondgevoel is licht en sappig, net als de afdronk. Een heerlijke wijn als aperitief, maar ook geweldig bij diverse soorten vis, schaal- en schelpdieren en natuurlijk ook bij geitenkaas.
Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)
Beschrijving
Dat de familie Clément veel ervaring heeft met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit geschreven bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wijnen van ene Sébastien Clément. In 1891 wordt beschreven op wat voor revolutionaire manier Pierre-Alexandre Clément meeldauw tegengaat en hoe hij de oprichter wordt van het druiventelers-genootschap van Menetou-Salon.
Nu zijn het Isabelle en Pierre Clément die het bedrijf runnen, inmiddels de vijftiende generatie wijnmakers. Hun werkmethode is niet geheim: ‘Goede wijn krijg je alleen met goede druiven.’ Dus door veel tijd door te brengen in de wijngaarden en door beperkt maar selectief te oogsten. Daarnaast wordt gewerkt met natuurlijke gisten en de modernste technieken. Gebruikte druiven zijn uiteraard sauvignon blanc, een derde deel wordt ingenomen door pinot noir voor rode en roséwijnen.
De Domaine Châtenoy Menetou-Salon Blanc Classique mag met recht een klassieke Sauvignon Blanc uit de Loire genoemd worden. De bodem in Menetou-Salon bestaat uit kalkhoudende klei met veel kleine fossielen, ook wel bekend als het ‘Argilo-calcaire du Kiméridgien. De druiven worden per wijngaard met hun eigen gistcellen gevinifieerd op RVS, waarna de wijnen worden gemengd. De wijn rijpt vervolgens nog enkele maanden sur lie.
De wijn heeft een lichte kleur met een expressieve neus van groene appel, citrus, buxus en bloesem. Het mondgevoel is licht en sappig, net als de afdronk. Een heerlijke wijn als aperitief, maar ook geweldig bij diverse soorten vis, schaal- en schelpdieren en natuurlijk ook bij geitenkaas.
Extra informatie
Land:Frankrijk
Regio:Loire
Kleur:Wit
Druif:Sauvignon Blanc
Serveer temperatuur:8-10 graden