Ga naar hoofdinhoud

Chateau Violet Sauternes 0,375l

13,49

Deze prachtige Sauternes heeft rijke aroma’s van honing, vanille en perzik. In de mond een volle, romige smaak met perzik, amandel, abrikoos en gekonfijt fruit.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Frankrijk

Regio:

Bordeaux

Kleur:

Wit

Druif:

Muscadelle, Sauvignon Blanc, Sémillon

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Sauternes is ‘s werelds beroemdste productiegebied voor liquoreuze witte wijn. Deze wijnen hebben hun hoge zoetgehalte te danken aan de zogeheten “edele rotting”. Nu de kunst om dit duidelijk uit te leggen. Door het koude water van de Ciron dat uitmond in het warmere water van de Garonne ontstaan in het najaar ochtendnevels die tegen de hellingen blijven hangen. Hierdoor worden de druiven vochtig en in de ideaalste omstandigheden hecht zich dan een kleine zwam, de botrytis cinerea, op de druiven. De door deze zwam aangetaste druiven zullen uitdrogen en al snel tot 50% van hun watervolume verliezen. De hoeveelheid zuren en suikers zullen echter hoog blijven, zodat de druiven dus een relatief hogere concentratie hebben.
Een goede liquoreuze wijn is daardoor zeer zoet, maar toch ook levendig en elegant en dus niet log en stroperig. Men oogst hier dan ook met de hand en ook meerdere malen omdat de druiven niet allemaal tegelijk zullen zijn aangetast.

Op zo’n 6 ha grind- en kalkrijke grond worden de druiven van Château Violet verbouwd. In vijf sessies knippen de plukkers alleen de mooiste Semillon-druiven die zijn aangetast door botrytis van de stokken. Na de vergisting van deze druiven wordt nog zo’n 8% Sauvignon Blanc toegevoegd aan de wijn. Zo krijgt Château Violet zijn typische ‘botrytissmaak’ met toch een frisse afdronk.

Deze prachtige Sauternes heeft rijke aroma’s van honing, zoete citrusvruchten, vanille en acacia. Deze tonen komen mooi terug in de mond, wat de wijn een perfecte begeleider maakt bij crême brulée, gevogeltelever en blauwaderkaas.

Extra informatie

Land:

Frankrijk

Regio:

Bordeaux

Kleur:

Wit

Druif:

Muscadelle, Sauvignon Blanc, Sémillon

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Winkelwagen
Back To Top
0