Ga naar hoofdinhoud

Cabriz Encruzado Reserva

14,49

De Encruzado-druiven groeien in een warm klimaat, maar deze druif weet zijn frisheid goed te bewaren. Subtiele houtrijping en 3 maanden “lie-rijping” zorgen voor een mooie structuur. In de neus aroma’s van peer, perzik en hazelnoot. Fijne combinatie met vis, schaal- en schelpdieren.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Portugal

Regio:

Dão

Kleur:

Wit

Druif:

Encruzado

Serveer temperatuur:

10-12 graden

Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

Deze verfijnde witte wijn komt Dão, midden Portugal. Deze streek stond altijd bekend om zijn stevige, alcoholrijke wijnen met een enorm bewaarpotentieel. Nog steeds worden die wijnen geproduceerd, maar steeds meer wijnbedrijven maken ook lichtere, “moderne” wijnen. Dit zijn wijnen die volledig op het fruit gericht zijn, maar toch de onmiskenbare body van een Dão-wijn hebben. De bodem in de regio bestaat voornamelijk uit graniet met een bovenlaag van grind en klei.

Eén van deze moderne wijnbedrijven is Cabriz, die al 30 jaar actief is in de regio. Het wijnhuis heeft onlangs een grote make-over ondergaan en huist tegenwoordig in een moderne winery aan de Dão-rivier.

Deze wijn wordt gemaakt van de Encruzado-druif, dé kwaliteitsdruif van de regio. Ondanks de soms hoog oplopende temperaturen weet de druif zijn zuren goed te behouden en ook “lie-rijping” en houtrijping doen de wijn veel goed. Deze wijn ondergaat fermentatie op eikenhout en vervolgens nog 3 maanden “lie-rijping”, waarbij de gistcellen in contact blijven met de wijn. Dit levert een volle, maar verfijnde wijn op. Deze wijn kan ook goed als alternatief voor licht houtgelagerde Chardonnay worden ingezet.

Combineert mooi met vis, schaal- en schelpdieren.

Extra informatie

Land:

Portugal

Regio:

Dão

Kleur:

Wit

Druif:

Encruzado

Serveer temperatuur:

10-12 graden

Winkelwagen
Back To Top
0