Ga naar hoofdinhoud

MIP Classic Rosé

15,99

Deze mooie rosé wordt gemaakt van Cinsault-, Syrah- en Grenache druiven. Een echte Provence rosé! Kenmerkend is de bleek roze kleur als gevolg van een korte schilinweking. In de neus en mond intens met tonen van zomerfruit, citrusfruit naast verleidelijke tonen van rozenblaadjes.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Frankrijk

Regio:

Provence

Kleur:

Rosé

Druif:

Cinsault, Grenache, Syrah

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Dit familiebedrijf werd in 1979 opgericht door Michel Fabre. Met een oppervlakte van 45 hectare en is gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de gemeente Puyloubier. Op de overwegend stenen ondergrond staan vooral Syrah-, Grenache-, Cinsault- en Vermentino druiven.

Sinds de intrede van de nieuwe generatie, zoon Aurélien en dochter Virginie met partner Guillaume, waait er een frisse wind. De werkwijze op het domein is compleet veranderd. Grote investeringen werden gedaan in de kelders en wijngaarden en er werden stappen gemaakt op het gebied van marketing.
‘Made in Provence’ zag het levenslicht. Moderne en technisch volmaakte wijnen, met behoud van authenticiteit. Inmiddels worden de wijngaarden uitgebreid met de aanplant van nieuwe rassen om het aanbod te kunnen
variëren en zo in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.

Voor de MIP Classic worden ‘s nachts geplukte cinsault, syrah en grenache (respectievelijk 60%, 20% en 20%) direct na ontstelen apart geperst en separaat vergist op gekoelde tanks. Zo ontstaat een heel licht getinte rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes, perzik en citrusfruit naast een verleidelijke geur van rozenblaadjes. Behalve als lichtvoetig aperitief is de Classic – jong gedronken – een aangenaam frisse begeleider van niet te zware mediterrane gerechtjes en witvlees van de grill.

Extra informatie

Land:

Frankrijk

Regio:

Provence

Kleur:

Rosé

Druif:

Cinsault, Grenache, Syrah

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Winkelwagen
Back To Top
0