Ga naar hoofdinhoud

The Chocolate Block 2021

24,99

Deze prachtige rode wijn heeft een diep-paarse kleur. In de neus een krachtige ronde geur met veel fruit. In de mond een volle smaak van cacao, leer, eik tabak, bessen en bramen. Tegenover deze krachtige smaken staat een verrassende frisheid, waardoor de wijn mooi in balans is.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Zuid-Afrika

Regio:

Western Cape

Kleur:

Rood

Druif:

Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah, Viognier

Serveer temperatuur:

16 – 18 graden

Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

The Chocolate Block wordt door Boekenhoutskloof gemaakt. Boekenhoutskloof is één van de topproducten die Zuid-Afrika te bieden heeft. Binnen Boekenhoutskloof komt de Chocolate Block voort uit een uniek project om de potentie van nieuwe wijngaarden te ontdekken. De naam doet vermoeden dat de wijn een echte blockbuster is. Veel van alles met duidelijke pure chocolade tonen. In de praktijk valt dit mee. De wijn is niet vermoeiend en heeft genoeg frisheid. Dit is een schoolvoorbeeld van hoe goed Zuid-Afrika kan zijn op wijngebied.

De inspiratie voor The Chocolate Block kreeg wijnmaker Kent tijdens zijn reizen in de mediterrane gebieden van de Languedoc-Roussillon en de Costa Brava. In deze regio’s vind je veel Grenache-Syrah blends en gezien brede klimatologische overeenkomsten met Zuid-Afrika, voelde hij dat hij iets had gevonden dat hij thuis in Zuid-Afrika zou kunnen uitproberen.

Deze prachtige rode wijn heeft een diep-paarse kleur. In de neus een krachtige ronde geur met veel fruit. In de mond een volle smaak van cacao, bessen en bramen. Tegenover deze krachtige smaken staat een verrassende frisheid, waardoor de wijn mooi in balans is.

Extra informatie

Land:

Zuid-Afrika

Regio:

Western Cape

Kleur:

Rood

Druif:

Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah, Viognier

Serveer temperatuur:

16 – 18 graden

Winkelwagen
Back To Top
0