Ga naar hoofdinhoud

Luigi Einaudi Barolo Bussia 2018

89,99

De Luigi Einaudi Barolo Bussia 2018 is gemaakt van Nebbiolo, afkomstig uit de cru Bussia. Bussia is één van de grootste en meest bekende cru’s uit Barolo, gelegen in het zuiden van het gebied. Naast kalk en mergel bevat de bodem in Bussia relatief veel klei, wat over het algemeen voor iets krachtigere wijnen zorgt. De druiven komen van hellingen tussen de 300 en 350 meter hoog. De druiven worden 3 à 4 weken vergist op RVS, waarna 30 maanden houtrijping en 12 maanden flesrijping volgt. De wijn heeft een granaatrode kleur met complexe aroma’s van pruim, granaatappel, viooltjes en balsamico. In de smaak zit ook wat gedroogd fruit, samen met stevige maar elegante tannines. Heerlijk bij gestoofd wild of risotto met paddestoelen.

10 op voorraad

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Italië

Regio:

Piemonte

Kleur:

Rood

Druif:

Nebbiolo

Serveer temperatuur:

16 – 18 graden

Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

Poderi Luigi Einaudi is een historisch wijndomein in de regio Piemonte, Italië, dat zijn oorsprong vindt in 1897. Het domein werd opgericht door Luigi Einaudi, een vooraanstaande politicus en econoom die later de president van Italië zou worden. Een andere bekende Einaudi is Ludovico Einaudi. Ludovico is als componist o.a. bekend van de muziek voor de film “Les Intouchables”.

Luigi Einaudi had een visie om hoogwaardige wijnen te produceren die de unieke terroir van de regio weerspiegelden. Hij begon met het aanplanten van wijngaarden op de heuvels rondom het stadje Dogliani en de nabijgelegen Langhe-regio.

De werkwijze bij Poderi Luigi Einaudi is gebaseerd op traditionele methoden gecombineerd met moderne technieken. Het domein heeft zich altijd gericht op duurzaamheid en respect voor het milieu, wat blijkt uit hun gebruik van biologische en biodynamische principes in de wijngaarden.

De druivensoorten die op het domein worden verbouwd, omvatten de klassieke Piemontese variëteiten zoals Nebbiolo, Dolcetto en Barbera. Deze druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst en vervolgens op natuurlijke wijze gefermenteerd om de beste expressie van het terroir te verkrijgen.

De wijnen van Poderi Luigi Einaudi worden internationaal erkend en gewaardeerd om hun elegantie, complexiteit en balans. Het domein produceert een scala aan wijnen, variërend van verfijnde Barolo’s tot toegankelijke Dolcetto’s, die allemaal de erfenis van Luigi Einaudi voortzetten.

Vandaag de dag wordt Poderi Luigi Einaudi nog steeds beheerd door de familie Einaudi, die zich blijft inzetten voor het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit en het behouden van de rijke geschiedenis en tradities van het domein.

De Luigi Einaudi Barolo Bussia 2018 is gemaakt van Nebbiolo, afkomstig uit de cru Bussia. Bussia is één van de grootste en meest bekende cru’s uit Barolo, gelegen in het zuiden van het gebied. Naast kalk en mergel bevat de bodem in Bussia relatief veel klei, wat over het algemeen voor iets krachtigere wijnen zorgt. De druiven komen van hellingen tussen de 300 en 350 meter hoog. De druiven worden 3 à 4 weken vergist op RVS, waarna 30 maanden houtrijping en 12 maanden flesrijping volgt. De wijn heeft een granaatrode kleur met complexe aroma’s van pruim, granaatappel, viooltjes en balsamico. In de smaak zit ook wat gedroogd fruit, samen met stevige maar elegante tannines. Heerlijk bij gestoofd wild of risotto met paddestoelen.

Extra informatie

Land:

Italië

Regio:

Piemonte

Kleur:

Rood

Druif:

Nebbiolo

Serveer temperatuur:

16 – 18 graden

Winkelwagen
Back To Top
0