Ga naar hoofdinhoud

Château La Nerthe Châteauneuf-du-Pape Rouge 2017

39,99

Geweldigde Châteauneuf du Pape van La Nerthe met alle 13 toegestane druiven. Donkerrood van kleur met tonen van zwarte thee, bloemen, blauwe bessen en cassis. Rijk, fruitig en verfijnd met een enorm lange afdronk. Klassieke combinatie met lam en rund.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Frankrijk

Regio:

Rhône

Kleur:

Rood

Druif:

Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah

Serveer temperatuur:

16 – 18 graden

Categorie: Tags: , , , , , , , ,

Beschrijving

Château La Nerthe is één van de oudste en grootste landgoederen in Châteauneuf du Pape. De ondertussen 90 hectares tellende wijngaard ontstond al in de 14e eeuw. De familie Tulle de Villefranche was de eerste eigenaar van het landgoed en bewoonde het van 1560 tot 1877. Zij pendelden in die tijd tussen hun huis in Parijs en het landgoed in Châteauneuf du Pape. Een telg van de familie had een zwakke gezondheid, wat werd geweten aan de ongezonde lucht in Parijs. Toen de zieke jongen definitief op het landgoed ging wonen, knapte hij echter volledig op. De schone lucht vol met vlinders had zijn ziekte genezen. De familie was hier zo blij mee, dat ze de vlinders op lieten nemen in hun familiewapen.

De wijn zelf is een klassieke Châteauneuf du Pape. Voor deze wijn mogen 13 verschillende druiven gebruikt worden (8 blauwe en 5 witte) en deze zitten allemaal in de wijn. De wijn is donkerrood van kleur met geurige tonen van zwarte thee, bloemen en cassis. De smaak is fruitig, licht vettig en enorm rijk. De afdronk is lang en intens.

Deze klassieke wijn vraagt om klassieke gerechten met lam of rund.

Extra informatie

Land:

Frankrijk

Regio:

Rhône

Kleur:

Rood

Druif:

Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah

Serveer temperatuur:

16 – 18 graden

Winkelwagen
Back To Top
0