Ga naar hoofdinhoud

Biscardo Enigma Sangiovese Appassimento Rubicone

16,49

Deze intense, zwoele wijn van Biscardo komt uit Emilia Romagna en wordt gemaakt van 100% Sangiovese, gemaakt volgens de Appassimento-methode. Deze methode levert een zwoele wijn met intense aroma’s van zwart fruit, cacao en andere specerijen. Heerlijke combinatie met rood vlees en harde, rijpe kazen.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Italië

Regio:

Emilia-Romagna

Kleur:

Rood

Druif:

Sangiovese

Serveer temperatuur:

18 graden

Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Biscardo is een familiebedrijf in de Veneto-regio dat al zo’n 150 jaar actief is. In die 150 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke pion in de regio. Vanuit Verona beheren de broers Maurizio en Martino de wijngaarden, gelegen door de hele regio. De wijnen van Biscardo staan bekend om hun uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en hun toegankelijkheid.

De Enigma-wijn komt van druiven uit de regio Emilia Romagna, grenzend aan de Veneto-regio. De wijn wordt gemaakt van 100% Sangiovese, bereidt volgens de appassimento-methode. Bij deze methode worden de rijpe druiven handmatig geplukt en voorzichtig in manden gelegd. Deze druiven worden vervolgens nog verder ingedroogd. Deze methode levert volle en zwoele wijnen op.

De wijn heeft een bijna inktzwarte kleur met intense aroma’s van zwarte bessen, cacao en andere specerijen. In mond komen deze stevige smaken mooi terug, samen met zachte en zwoele tannines.

De wijn smaakt op zichzelf al heerlijk, maar combineert goed met vleesgerechten en rijpe, harde kazen.

Extra informatie

Land:

Italië

Regio:

Emilia-Romagna

Kleur:

Rood

Druif:

Sangiovese

Serveer temperatuur:

18 graden

Winkelwagen
Back To Top
0