Ga naar hoofdinhoud

Barón de Ley Gran Finca Monasterio 2020

26,99

Deze heerlijke rioja heeft een intens donkerpaarse kleur. In de neus een stevig geur van rijp zwart fruit en kruiden. In de mond een evenwichtige smaak met donkere tonen van zwart fruit, chocolade, koffie, zoethout en kruiden. Een prachtige, mondvullende wijn met zachte tannines en een lange afdronk.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Spanje

Regio:

Rioja

Kleur:

Rood

Druif:

Cabernet Sauvignon, Tempranillo

Serveer temperatuur:

16 graden

Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Het zou een zogenaamde single-estate bodega worden met druiven van eigen gaarden, een uniek concept in Rioja waar meer dan 90% van de wijnbedrijven traditioneel afhankelijk is van lokale druiventelers.
Op het domein van Imas in de gemeente Mendavia aan de linkeroever van de Ebro werd begonnen met de aanplant van 70 hectare tempranillo, 10 ha cabernet sauvignon en 10 ha. andere variëteiten. Hiermee was het huis niet meer afhankelijk van prijsschommelingen op de druivenmarkt en de kwaliteit van de vruchten kon nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Het 16e eeuwse Benedictijnse klooster behorende bij de finca, zou dienst doen als opslagkelder met een capaciteit van een half miljoen flessen, als ontvangstruimte en behuizing voor cultureel historische evenementen. De bel in de voortuin van dit gerestaureerde religieuze monument werd onderdeel van het logo van Barón de Ley. De titel barón is een knipoog naar de vele Riojaanse wijnbedrijven die zich marqués noemen.
Voor de verwerking van de druiven werd een hypermoderne wijnkelder gebouwd en in 1990 konden de eerste wijnen aan het publiek worden gepresenteerd. Bovenal revolutionair bij Barón de Ley is de doelstelling om wijnen te produceren waarin het specifieke terroir tot uitdrukking kan komen. De meeste wijnbedrijven in Rioja maken namelijk wijn door druiven uit verschillende delen in de regio te ‘mengen’ waardoor de unieke identiteit van de verschillende percelen in het uiteindelijke product verloren gaat.

Daarnaast kwam bij Barón de Ley veel meer nadruk te liggen op structuur, kleur en fruitaroma’s in de wijnen want Rioja moest meer zijn dan een ongecompliceerde wijn waarin vooral de smaak van eikenhout dominant is.

Na een zeer strenge selectie in de wijngaard worden de rijpe druiven voor de Finca Monasterio met de hand geoogst en zeer voorzichtig in 15-kilo kratjes voor een volgende controle naar de selectietafel vervoerd. Uiteindelijk komen alleen de allerbeste hele druifjes in aanmerking voor kneuzing. In speciaal voor deze wijn ontworpen vaten komt de fermentatie tijdens de ongeveer 15 dagen durende schilinweking op gang.
Door diverse keren de most te verpompen kunnen alle aroma’s, kleur en kracht uit de tempranillo (60%) en overige druiven (onder andere de in Rioja verboden cabernet sauvignon!) opgenomen worden in de wijn en ontstaat bij 30 graden Celsius het gewenste alcoholpercentage.
De rijping vindt 18 maanden plaats op Amerikaanse en Franse eiken vaten van verschillende toasting. Pas aan het einde van de opvoeding wordt de uiteindelijke wijn samengesteld uit de diverse cuvées. Nadat ook deze versneden wijn een maand vatrijping heeft ondergaan wordt hij gebotteld en krijgt de fles zijn kenmerkende metalen etiket met kloosterbel.

Deze heerlijke rioja heeft een intens donkerpaarse kleur. In de neus een stevig geur van rijp zwart fruit en kruiden. In de mond een evenwichtige smaak met donkere tonen van zwart fruit, chocolade, koffie, zoethout en kruiden. Een prachtige, mondvullende wijn met zachte tannines en een lange afdronk.

Extra informatie

Land:

Spanje

Regio:

Rioja

Kleur:

Rood

Druif:

Cabernet Sauvignon, Tempranillo

Serveer temperatuur:

16 graden

Winkelwagen
Back To Top
0