Ga naar hoofdinhoud

Monzio Compagnoni Franciacorta

18,49

Deze kwaliteitswijn, gemaakt van 80% Chardonnay en 20% Pinot Nero, is schitterend goudgeel van kleur met een mooie mousse vol met heerlijke tintelende bubbels. In de neus is deze wijn vol met duidelijk te onderscheiden aroma’s van perzik, appel en een hint van gist en toast. De smaak is fris, fruitig met een mooie gebalanceerde afdronk.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Italië

Regio:

Lombardije

Kleur:

Wit

Druif:

Chardonnay, Pinot Nero

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

De Franciacorta is de Italiaanse tegenhanger van de Franse Champagne wijnen. Het Franciacorta gebied is gelegen in de provincie Brescia. De producenten in deze regio slaagden erin, door enorm te investeren, Franciacorta op de kaart te zetten als één van de beste mousserende wijnen ter wereld. In 1995 werd dit streven ‘bekroond’ met de DOCG-status. Deze DOCG geldt uitsluitend voor de mousserende wijnen, waarbij een rijping op fles verplicht werd gesteld van tenminste 18 maanden. Franciacorta Riserva is een millesimato en moet zelfs 60 maanden op de gistcellen rijpen. In alle gevallen moet men er nog eens 7 maanden bij optellen om op het totaal aantal maanden te komen dat geldt – vanaf het moment van de oogst – alvorens de wijn op de markt gebracht mag worden.

Deze wijn, gemaakt van 80% Chardonnay en 20% Pinot Nero, is schitterend goudgeel van kleur met een mooie mousse vol met heerlijke tintelende bubbels. Het bouquet van deze wijn is vol met duidelijk te onderscheiden aroma’s van perzik, appel en een hint van gist en toast. De smaak is fris, fruitig met een mooie gebalanceerde afdronk.

Extra informatie

Land:

Italië

Regio:

Lombardije

Kleur:

Wit

Druif:

Chardonnay, Pinot Nero

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Winkelwagen
Back To Top
0