Mijn winkelwagen 0 artikel(en)

5 Artikel(en)

Chili

vrijdag 25 oktober 2019 16:18:26 Europe/Berlin

chili

Wist je dat Chili het enige land ter wereld is dat niet ten prooi is gevallen aan de 'Phylloxera Vastratix', oftewel de druifluis? De druifluis kwam eind 19e eeuw op in Europa en verspreidde zich als een olievlek over de hele wijnwereld. Een enorme ramp, want de bedrijvige druifluis verwoestte grote delen van alle wijngaarden op de wereld.Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Tom Koopman

Drooglegging Bordeaux

zaterdag 26 oktober 2019 16:42:58 Europe/Berlin

drooglegging

Tegenwoordig is de Médoc, net als veel andere gemeenten rond Bordeaux, helemaal volgeplant met allerlei soorten landbouw, waarbij wijnbouw de boventoon voert. Tot aan de 17e eeuw was het gebied echter vooral moerasgrond als gevolg van uitlopers van de rivieren daar.Lees meer

Labels:

Geplaatst in Nieuws door Tom Koopman

Sulfiet

zaterdag 26 oktober 2019 16:49:49 Europe/Berlin

WOII

Wist je dat van sulfiet in wijn helemaal geen hoofdpijn krijgt? Voor de mensen die het niet weten: sulfiet is de verzamelnaam voor alle stoffen waar zwavel in zit. De scheikundige naam hiervoor is SO2, oftewel zwaveldioxide.Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Tom Koopman

Tweede Wereldoorlog

zaterdag 26 oktober 2019 16:52:10 Europe/Berlin

WOII

De Tweede Wereldoorlog was in vele opzichten een verschrikkelijke periode. Zo ook voor de wijnboeren in Frankijk. Dat de Duitsers onder leiding van Hitler (zelf overigens geheelonthouder) grote delen van Frankrijk innamen was natuurlijk al verschrikkelijk, maar toen ze ook de wijnen in beslag begonnen te nemen, werden de rapen pas echt gaar. De Fransen begonnen een ware guerilla-oorlog op het gebied van wijn.

Lees meer

Labels:

Geplaatst in Nieuws door Tom Koopman

Verschillende Druivensoorten

zaterdag 26 oktober 2019 16:53:52 Europe/Berlin

druivensoorten

Wist je dat er in de wereld wel 1368 druivensoorten zijn waarvan wijn wordt gemaakt?

En dat zijn nog maar de druiven die zijn geclassificeerd door Hugh Johnson en Janice Robinson in hun 'Wine Atlas', hét naslagwerk betreft wijn wereldwijd. Waarschijnlijk zijn er nog onbekende druiven waar ook prima wijn gemaakt van kan worden.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Tom Koopman

5 Artikel(en)