Paul Mas Estate Viognier Reserve
€10,49
Deze fijne Paul Mas Estate Viognier Reserve wordt gemaakt van 100% Viognier. 15% van de fermentatie vindt plaats op eikenhout, waardoor de wijn een lichte romigheid krijgt. Het overgrote deel fermenteert echter op RVS, waardoor de frisse en fruitige smaak de boventoon voert. De wijn is strogeel van kleur met aroma’s van witte perzik, appelbloesem en tropische ananas. Het mondgevoel is rond en ‘mollig’ en de afdronk is lang. Heerlijk bij rijke gerechten als curry of wit vlees.
Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)
Beschrijving
De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare.
Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi. De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne.
De allerbeste wijnen van Paul Mas komen van het estate, met druiven van de eigen wijngaarden.
Deze fijne Paul Mas Estate Viognier Reserve wordt gemaakt van 100% Viognier. 15% van de fermentatie vindt plaats op eikenhout, waardoor de wijn een lichte romigheid krijgt. Het overgrote deel fermenteert echter op RVS, waardoor de frisse en fruitige smaak de boventoon voert. De wijn is strogeel van kleur met aroma’s van witte perzik, appelbloesem en tropische ananas. Het mondgevoel is rond en ‘mollig’ en de afdronk is lang. Heerlijk bij rijke gerechten als curry of wit vlees.
Extra informatie
Land:Frankrijk
Regio:Languedoc
Kleur:Wit
Druif:Viognier
Serveer temperatuur:10-12 graden