Gaja Gaia & Rey 2020
€229,99
Een geweldige wijn uit de koker van Gaja is de Gaja Gaia & Rey Chardonnay. Deze wijn, vernoemd naar respectievelijk de dochter en grootmoeder van Angelo Gaja, is Chardonnay in optima forma. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in Treiso en Serralunga met een harde, vulkanische bodem. De druiven worden met de hand geoogst en zeer streng geselecteerd. Na lichte kneuzing volgt fermentatie en rijping op eikenhout voor 6 tot 8 maanden. Hier vindt ook een malolactische omzetting plaats.
De wijn is licht goudgeel van kleur met zeer expressieve aroma’s van tropisch fruit, hazelnoot, vanille en citrus. De smaak is rijk en enorm geconcentreerd en de afdronk is perfect in balans en blijft eindeloos hangen. Deze wijn is een feest op zich, maar smaakt vooral geweldig bij risotto met sint-jakobsschelpen, kreeft en krab.
5 op voorraad
Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)
Beschrijving
De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler te Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder z’n eigen naam opricht.
Een generatie later is het Angelo, grootvader van de huidige eigenaar, die het maken van wijn voortzet met dezelfde vastberadenheid als zijn vader. Hij wordt daarin gesteund door Clotilde Rey met wie hij in 1905 in het huwelijk treedt. Ze leren hun telg Giovanni – genoemd naar zijn opa dus – dat je als wijnmaker geen concessies moet doen; niets mag ten koste gaan van de kwaliteit van de wijn.
In 1961 komt Giovanni’s zoon Angelo in het familiebedrijf werken. Na zijn afstuderen als econoom aan de Universiteit van Turijn en het behalen van het diploma op de School voor Viticultuur & Oenologie te Alba, was de jonge Angelo naar het buitenland vertrokken voor een stage op wijnbedrijven in de Bordeaux, Bourgogne, langs de Rin en in Californië. Vol frisse ideeën was hij nu teruggekeerd naar zijn geboortestreek Piemonte.
Als Angelo Gaja in 1970 het bedrijf van zijn ouders overneemt, vraagt hij z’n oud klasgenoot en wijnmaker Guido Rivella hem te assisteren. Samen voeren ze een aantal voor de streek zeer revolutionaire veranderingen door. Zo verkleinen ze de opbrengsten per hectare soms met wel de helft van het aantal toegestane liters, ze experimenteren met vinificatiemethoden, de aanplant van nieuwe – zowel rode als witte – druivenrassen en baanbrekende rijpingstechnieken. De resultaten zijn verbluffend en Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco’s – het vlaggenschip van het bedrijf – de hele wereld.
Een geweldige wijn uit de koker van Gaja is de Gaja Gaia & Rey Chardonnay. Deze wijn, vernoemd naar respectievelijk de dochter en grootmoeder van Angelo Gaja, is Chardonnay in optima forma. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in Treiso en Serralunga met een harde, vulkanische bodem. De druiven worden met de hand geoogst en zeer streng geselecteerd. Na lichte kneuzing volgt fermentatie en rijping op eikenhout voor 6 tot 8 maanden. Hier vindt ook een malolactische omzetting plaats.
De wijn is licht goudgeel van kleur met zeer expressieve aroma’s van tropisch fruit, hazelnoot, vanille en citrus. De smaak is rijk en enorm geconcentreerd en de afdronk is perfect in balans en blijft eindeloos hangen. Deze wijn is een feest op zich, maar smaakt vooral geweldig bij risotto met sint-jakobsschelpen, kreeft en krab.
Extra informatie
Land:Italië
Regio:Piemonte
Kleur:Wit
Druif:Chardonnay
Serveer temperatuur:10-12 graden