Ga naar hoofdinhoud

Le Rosé par Paul Mas

9,49

Deze bijzondere Le Rosé is gemaakt van 40% Grenache Gris, 20% Grenache Noir, 20% Pinot Gris, 10% Cinsault en 10% Caladoc. De verschillende druivenrassen worden na de oogst in de nacht apart gevinifieerd met een pneumatische pers, de wijn fermenteert vervolgens 3 weken bij maximaal 16°C, waarna de wordt gemengd en vervolgens 40 dagen op de droesem verblijft in een betonnen tank. De rosé heeft een mooie licht roze kleur, in de neus de geur van vers rood fruit als aardbei en framboos. De smaak is fris, heerlijke fruitig met een zachte fruitige afdronk.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Frankrijk

Regio:

Languedoc

Kleur:

Rosé

Druif:

Cinsault, Grenache, Pinot Gris

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare.

Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi. De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne.

Deze bijzondere Le Rosé is gemaakt van 40% Grenache Gris, 20% Grenache Noir, 20% Pinot Gris, 10% Cinsault en 10% Caladoc. De verschillende druivenrassen worden na de oogst in de nacht apart gevinifieerd met een pneumatische pers, de wijn fermenteert vervolgens 3 weken bij maximaal 16°C, waarna de wordt gemengd en vervolgens 40 dagen op de droesem verblijft in een betonnen tank. De rosé heeft een mooie licht roze kleur, in de neus de geur van vers rood fruit als aardbei en framboos. De smaak is fris, heerlijke fruitig met een zachte fruitige afdronk.

Extra informatie

Land:

Frankrijk

Regio:

Languedoc

Kleur:

Rosé

Druif:

Cinsault, Grenache, Pinot Gris

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Winkelwagen
Back To Top
0