Ga naar hoofdinhoud

Wente Beyer Ranch Zinfandel

14,99

De Wente Beyer Ranch Zinfandel wordt gemaakt van druiven van 3 verschillende wijngaarden in de Livermore Valley. Bij het plukken wordt goed gekeken of de druiven de juiste rijpheid hebben om de wijn zijn typische rijpe smaak te geven. Na de fermentatie rijpt de wijn nog zo’n 20 maanden op grote eikenhouten vaten.

De wijn is paarsrood van kleur met aroma’s van framboos, braam, specerijen en zwarte peper. Het mondgevoel is rond en zacht en de afdronk blijft lekker hangen. Heerlijk bij rijke gerechten als stoofvlees met zoete specerijen of lamsvlees.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Verenigde Staten

Regio:

Californië

Kleur:

Rood

Druif:

Zinfandel

Serveer temperatuur:

16 graden

Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

In 1883 stichtte C.H. Wente zijn wijnmakerij in de Livermore Valley. De warme dagen, koele nachten en gravelgrond vormen de ideale basis voor het maken van wijn. Wente kocht 48 hectare grond en plantte er wijnstokken. In 1918 kreeg Wente hulp van zijn zoons Ernest en Herman. Herman zou de wijngaarden gaan beheren en Ernest zou zich het vak van wijnmaker eigen maken. Uiteindelijk nam de enige zoon van Ernest het wijnbedrijf over en in 1977 nam diens jongste zoon het stokje over. Dit maakt Wente het oudste wijnbedrijf van de Verenigde staten wat altijd in handen is geweest van dezelfde familie. Het bedrijf is inmiddels flink gegroeid en heeft nu 2000 hectare wijngaarden in zijn bezit in de Livermore Valley en San Francisco Bay, en nog eens 800 hectare in Arroyo Seco, Moterey. De aangeplante druivenstokken zijn afkomstig uit van de beste Cabernet Sauvignon stokken in Margaux en door elke generatie opnieuw geplant. Deze druiven zorgen voor intense wijnen met diepe smaak en volle body.

De Wente Beyer Ranch Zinfandel wordt gemaakt van druiven van 3 verschillende wijngaarden in de Livermore Valley. Bij het plukken wordt goed gekeken of de druiven de juiste rijpheid hebben om de wijn zijn typische rijpe smaak te geven. Na de fermentatie rijpt de wijn nog zo’n 20 maanden op grote eikenhouten vaten.

De wijn is paarsrood van kleur met aroma’s van framboos, braam, specerijen en zwarte peper. Het mondgevoel is rond en zacht en de afdronk blijft lekker hangen. Heerlijk bij rijke gerechten als stoofvlees met zoete specerijen of lamsvlees.

Extra informatie

Land:

Verenigde Staten

Regio:

Californië

Kleur:

Rood

Druif:

Zinfandel

Serveer temperatuur:

16 graden

Winkelwagen
Back To Top
0