Azienda Agraria Guerrieri Guerriero Nero
€17,99
De Guerriero Nero wordt gemaakt van Sangiovese, Montepulciano en een klein beetje Cabernet Sauvignon. Fermentatie vindt plaats onder gecontroleerde temperatuur en er is relatief lang schilcontact. Dit zorgt voor optimale extractie van kleur- en smaakstoffen. De wijn rijpt 10 maanden op Frans eiken en rust vervolgens zo’n 8 maanden op fles.
De wijn heeft een intense robijnrode kleur met aroma’s van rijpe kersen, viooltjes, vanille, cacao en specerijen. De afdronk is lang en intens. Heerlijk bij rood vlees en wild.
Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)
Beschrijving
Azienda Agraria Guerrieri is een mooi familiebedrijf, gerund door Luca, Maria Giulia en Alberto Guerrieri. Gevestigd in Le Marche, Italië, verbouwen ze op een 48 hectare groot landgoed druiven, alsook olijven, linzen, kikkererwten en tarwe. Met deze diversiteit aan producten wil een monocultuur voorkomen. “Wij zijn boeren, dus wij dienen verantwoord met ons land om te gaan.” stelt Luca. Wijn is echter wel het hoofdproduct voor Guerrieri. Van lokale druivenrassen (Verdicchio, Bianchello en Lacrima voor wit, Sangiovese en Montepulciano voor rood) worden heerlijke en verfijnde wijnen gemaakt.
De Guerriero Nero wordt gemaakt van Sangiovese, Montepulciano en een klein beetje Cabernet Sauvignon. Fermentatie vindt plaats onder gecontroleerde temperatuur en er is relatief lang schilcontact. Dit zorgt voor optimale extractie van kleur- en smaakstoffen. De wijn rijpt 10 maanden op Frans eiken en rust vervolgens zo’n 8 maanden op fles.
De wijn heeft een intense robijnrode kleur met aroma’s van rijpe kersen, viooltjes, vanille, cacao en specerijen. De afdronk is lang en intens. Heerlijk bij rood vlees en wild.
Extra informatie
Land:Italië
Kleur:Rood
Druif:Cabernet Sauvignon, Montepulciano, Sangiovese
Serveer temperatuur:16 graden