Ga naar hoofdinhoud

Abadal Matis Crianza

13,99

Deze wijn wordt gemaakt van voornamelijk Mando, een inheemse druif uit Catalonië. Deze wordt aangevuld met wat Cabernet Sauvignon en Merlot. De wijn is krachtig, maar elegant met een dieprode kleur en aroma’s van kersen, rode bessen, pruimen, bloemen, balsamico, cacao en specerijen. De smaak is vol en zacht met rijpe tannines en mooi geïntegreerd hout.

Lekker bij spareribs met paddenstoelen en rijst, Magret de Canard, ravioli met pompoen en Jamón Iberico en een saus van paddenstoelen en truffel.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Spanje

Regio:

Pla de Bages

Kleur:

Rood

Druif:

Cabernet Sauvignon, Mando, Merlot

Serveer temperatuur:

14-16 graden

Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Abadal is gevestigd in Santa Maria d’Horta d’Avinyó in het kleine wijngebied Pla de Blages in het uiterste noordoosten van Catalunya. Het wijnhuis werd in 1983
opgericht door Valentí Roqueta en ligt in de buurt van zijn ouderlijk huis Masia Roqueta, waar de wijnbouwgeschiedenis meer dan negen eeuwen teruggaat. Valenti sloot een compromis met de streek Pla des Bages: hij mocht er een wijnbedrijf starten mits hij er wijn zou maken waarin het unieke karakter en terroir van de streek volledig terug zouden komen. Hij knapte verlaten wijngaarden op, deed de nodige investeringen en hield zich aan zijn belofte. Abadal maakt louter wijnen van druiven die van oudsher in de streek voorkomen. Inheemse druiven zoals picapoll, macabeu en sumoll, maar ook Franse druiven zoals chardonnay, sauvignon blanc en cabernet sauvignon, al geruime tijd echte Catalaanse druiven. Typiciteit, terroir en traditie dus, maar de wijnen worden gemaakt volgens de laatste inzichten in een state of the art wijnkelder.

Deze wijn wordt gemaakt van voornamelijk Mando, een inheemse druif uit Catalonië. Deze wordt aangevuld met wat Cabernet Sauvignon en Merlot. De wijn is krachtig, maar elegant met een dieprode kleur en aroma’s van kersen, rode bessen, pruimen, bloemen, balsamico, cacao en specerijen. De smaak is vol en zacht met rijpe tannines en mooi geïntegreerd hout.

Lekker bij spareribs met paddenstoelen en rijst, Magret de Canard, ravioli met pompoen en Jamón Iberico en een saus van paddenstoelen en truffel.

Extra informatie

Land:

Spanje

Regio:

Pla de Bages

Kleur:

Rood

Druif:

Cabernet Sauvignon, Mando, Merlot

Serveer temperatuur:

14-16 graden

Winkelwagen
Back To Top
0