Ga naar hoofdinhoud

Veuve Clicquot Yellow Label Brut Champagne

56,99

Veuve Clicquot Yellow Label heeft de ‘best of both worlds’ krachtig en zacht te gelijk. Aromatisch zeer intens, maar ook veel fris en fruitigheid. Deze consistente verdeling maakt de Veuve Clicquot ideaal als aperitief en dé perfecte Champagne om de drinken bij een maaltijd.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Frankrijk

Regio:

Champagne

Kleur:

Wit

Druif:

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Veuve Clicquot Ponsardin is het op één na grootste champagnehuis ter wereld. Dit champagnehuis is opgericht in 1772 door Philippe Clicquot, maar draagt de naam van de Veuve Clicquot Ponsardin sinds de 19e eeuw. Nadat de weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin er alleen voor kwam te staan, wijdde zij zich met hart en ziel aan de zaak. Zij heeft het huis sterk en groot gemaakt. In Reims en omstreken kreeg ze al snel de respectvolle bijnaam “La Grande Dame de la Champagne”.

Druiven van maar liefst 50 tot 60 verschillende Cru’s gaan naar de blending van Yellow Label. De blend wordt gemaakt met zo’n 30-45% reservewijnen met druiven van 50 tot 60 verschillende cru wijngaarden. De verhouding van druivenrassen is als volgt: 50-55% Pinot Noir, 28-33% Chardonnay en 15-20% Pinot Meunier. Deze druiven hebben ieder hun eigen inbreng aan de Champagne, de Pinot Noir geeft de wijn structuur, de Chardonnay geeft het elegantie en frisheid en het beetje Pinot Meunier zorgt voor de rondheid van deze Champagne. De lange rijping in onze Crayères (minimaal 3 jaar voor Yellow Label) geeft zijdezachtheid aan de Champagne.

Extra informatie

Land:

Frankrijk

Regio:

Champagne

Kleur:

Wit

Druif:

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Winkelwagen
Back To Top
0