Ga naar hoofdinhoud

Simonsig Vonkel Brut

15,49

Deze heerlijke Vonkelwijn is gemaakt van 63% Pinot Noir en 37% Chardonnay druiven. De wijn heeft een prachtige goudgele kleur met in de neus een rijke geur met noten- en citrusaroma’s, biscuit en geroosterd brood als gevolg van het contact met het gistbezinksel. In de mond vol en complex met een romige mousse en aangename zuren.

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Zuid-Afrika

Regio:

Stellenbosch

Kleur:

Wit

Druif:

Chardonnay, Pinot Noir

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

De geschiedenis van het wijnhuis van de Malans is aanmerkelijk recenter. Die begint pas met pater familias “Oom” Frans Malan die in 1953 een eigen wijnbedrijf met de voorzichtige naam ‘De Hoop’ opzette. Vijftien jaar later was Frans Malan één van de eerste wijnboeren die zelf ging bottelen, onafgebroken experimenteerde met nieuwe druivenrassen als bv. Chardonnay en nieuwe hyper-moderne keldertechnieken introduceerde. Daarnaast werd hij de eerste die Kaapse Vonkel produceerde, de Zuid-Afrikaanse tegenhanger van Champagne. Terecht ontpopte Frans Malan zich als een van de gezichtsbepalende pioniers in het Stellenbosch van voor de grote doorbraak in de jaren negentig.

Tegenwoordig wordt Simonsig – zoals de nieuwe naam voor het domein luidt en doelend op het magnifieke uitzicht dat het estate heeft over de Simonsberg – geleid door de drie broers (tiende generatie!) François (wijngaard), Johan (kelder) en Pieter (marketing) Malan. Ze beschikken over 210 hectare wijngaarden, beplant met een compleet aanbod aan druivenrassen. Dit gouden drietal weet de wijnwereld keer op keer te verrassen met in kwaliteit toenemende wijnen. Toch wordt slechts een deel van de productie uitgevoerd naar het buitenland; de binnenlandse markt voorziet in de helft van Simonsigs omzet.

Deze mooi Vonkelwijn is gemaakt van Chardonnay-, Pinot Noir- en Pinot meunierdruiven. Goudgeel van kleur met in de neus een rijke geur met noten- en citrusaroma’s, biscuit en geroosterd brood als gevolg van het contact met het gistbezinksel. In de mond vol en complex met een romige mousse en aangename zuren.

Extra informatie

Land:

Zuid-Afrika

Regio:

Stellenbosch

Kleur:

Wit

Druif:

Chardonnay, Pinot Noir

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Winkelwagen
Back To Top
0