Ga naar hoofdinhoud

Ruinart Brut Champagne

63,99

Deze top Champagne is mooie goudgeel van kleur en heeft kleine, rustige belletjes. In de neus tonen van biscuit, noten, gist, brioche en gedroogd fruit. Complex en rijp. In de mond is deze Champagne fris en tegelijk zacht en droog.
De aanwezigheid van 60% Pinot noir maakt hem wat voller, ronder en ook nootachtiger. De overige 40% is Chardonnay.

Een fijne en elegante basischampagne met rondingen en zachtheid. Het perfecte aperitief.
De “R” de Ruinart is één van de mooiste basischampagnes van dit moment. Geheel op dronk door zijn zachtheid,

Gratis verzending vanaf 12 flessen of € 100,00 bestelwaarde
Veilig winkelen en afrekenen (ideal transacties en veilige verbinding)

Land:

Frankrijk

Regio:

Champagne

Kleur:

Wit

Druif:

Chardonnay, Pinot Noir

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Ruinart werd opgericht in 1729 en is daarmee het oudste Champagnehuis. In de wetenschap dat alleen de tijd de unieke expertise en knowhow kan aantonen, blijft de familie Ruinart jaar na jaar een bijzondere stijl en de kunst van de assemblage verder ontwikkelen, die is gebaseerd op een tere en zeldzame druivensoort: de Chardonnay.
Tot de dag van vandaag blijft het oudste champagnehuis liefhebbers en kenners over de hele wereld een heldere, elegante en verfijnde champagne bieden.

De geschiedenis van het huis begint in 1729 met Nicolas Ruinart. Hij is lakenhandelaar net als zijn vader. Zijn beste klanten stuurt hij bij hun bestellingen een fles van die ”mousserende wijn” ontwikkeld door zijn oom, de benedictijner monnik Dom Thierry Ruinart die hem hiermee heeft laten kennismaken. Zes jaar later geeft het Huis Ruinart de lakenhandel op om zich uitsluitend te wijden aan de ”champagnewijn”.
Meer dan twee eeuwen lang volgen de generaties elkaar op en zetten, geleid door één enkel principe, de zin voor durf en innovatie van hun voorvader voort. In de wetenschap dat alleen de tijd de unieke expertise en knowhow kan aantonen, blijven zij jaar na jaar een bijzondere stijl en de kunst van de assemblage verder ontwikkelen, die is gebaseerd op een tere druivensoort: de Chardonnay.
Tot de dag van vandaag blijft het oudste champagnehuis liefhebbers en kenners over de hele wereld een heldere, elegante en verfijnde champagne bieden.

Het aanbod van de cuvées bestaat uit “R” de Ruinart, Ruinart Blanc de Blancs, Ruinart Rosé en Dom Ruinart Blanc & Rosé.

Ook de “R” de Ruinart Brut komt in de kenmerkende bolle fles. Natuurlijk neemt de chardonnay ook in de basischampagne van Ruinart een voorname plaats in. De cuvée is samengesteld uit 60 procent pinot noir en 40 procent chardonnay. Er is dus geen pinot meunier in verwerkt. Aangezien de “R” de Ruinart een non-millésimé is, zijn wijnen van meerdere jaren in de cuvée verwerkt. Ongeveer een kwart bestaat uit al wat oudere jaren om de “R” de Ruinart Brut de nodige rondeur, zachtheid en complexiteit te geven.
Onafhankelijke kritische wijnrecensenten in Frankrijk schrijven over de “R” de Ruinart Brut ‘L’un des meilleurs champagnes non-millésimés actuels…’ – in goed Nederlands: ‘Eén van de beste non-millésimé champagnes van dit moment.’ Het is dat anderen het zeggen. Wij beamen het van harte.

De “R” de Ruinart Brut is één van de mooiste basischampagnes van dit moment – we herhalen nog eens met genoegen de woorden van anderen. Geheel op dronk door zijn zachtheid, rondeur en volume. Een prachtig speels aperitief.

Extra informatie

Land:

Frankrijk

Regio:

Champagne

Kleur:

Wit

Druif:

Chardonnay, Pinot Noir

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Winkelwagen
Back To Top
0