Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi. De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne.
De wijn is gemaakt van 15 jaar oude wijnstokken op een klei en kalkhoudende fossielbodem. 55% Cabernet Sauvignon en 45% Syrah. 50% van de blend is gedurende 8 maanden opgevoed op nieuwe eikenhouten vaten.
Diep paarsrood van kleur met een robijnrode gloed. Complexe, intense neus met zwart fruit, viooltjes en leder gevolgd door aroma's van hout, groene peper en hints van toast en specerijen. Goede balans met een uitstekende structuur. Aanwezige, maar zachte tannines. Lange afdronk met hints van drop.
Kleur | Rood |
---|---|
Wijnkenmerk | Kruidig |
Actuele jaargang | ja |
Spijs | Gegrild vlees, Harde kaas, Wild |
Land | Frankrijk |
Streek | Languedoc |
Gelegenheid | Etentje, Na een drukke dag |
Druivenrassen | Cabernet Sauvignon, Syrah |
Serveer temperatuur | 18 graden |
U heeft geen artikelen om te vergelijken.