- Patricia Kookt -

Ook voor de laatste maand van het jaar heeft Patricia Kookt weer een leuk recept bij de wijn van de maand gemaakt. Hét gerecht voor bij de Kerst is Ossenhaas met rode wijnsaus. 

Zie hieronder het recept, heerlijk bij de Despagne L'Onde.Ossenhaas met sjalotjes en rode wijnsaus (hoofdgerecht 6 personen) Wat heb je nodig voor deze heerlijke maaltijd:

● Ossenhaas(ongeveer 800 gram op kamertemperatuur) 
● klontje roomboter 
● peper, zout Rode wijn saus 
● 250 gram sjalotjes(gesneden)
● 4 theelepels olijfolie 
● takje verse rozemarijn 
● 5 theelepels balsamico azijn
● 400 ml rode wijn
● 400 ml bouillon 
• 1 teentje knoflook(in 2 stukjes gesneden)
• kernthermometer 

Hoe maak je het: Verwarm de oven voor op 100 graden. Verhit een klontje boter in een braadpan en bak de ossenhaas om en om bruin. Leg het vlees in een ovenschaal en steek een kernthermometer in het midden van het vlees. Zet de schaal in de oven en wacht tot de thermometer de gewenste temperatuur aangeeft. Terwijl het vlees in de oven ligt maak je de rode wijn saus. Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de sjalotjes toe. Leg de rozemarijn en de knoflook erbij. Breng op smaak met zout en peper en bak nog 3 minuten. Dan kan de balsamicoazijn erbij en laat dat licht inkoken. Voeg dan de wijn toe en laat dat ook inkoken. Daarna kan de bouillon erbij en breng aan de kook. De saus dikt nu in. De knoflook en de rozemarijn kunnen uit de pan. Voeg een eetlepel boter toe en roer goed door. Als het vlees uit de oven is, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten. Daarna kan het vlees in mooie plakken worden gesneden.Eet smakelijk en geniet! 

Hoe rood wil je je vlees:
Rare : 50 - 53 graden
Medium- rare : 55 - 57 graden
Medium : 60 – 63 graden
Medium Well : 65 – 67 graden
Well done : 70 en hoger