Diverse bereidingen van oesters
Zeeuwse Oester appel-Sjalot vinaigrette
Ingrediënten voor 6 oesters:
- 6 oesters
- Halve Granny Smith appel
- ½ sjalot
- 2 el Witte balsamicoazijn (Giusti Argodolce Bianco)
- 2 el Olijfolie
- Peper
Bereidingswijze:
Snipper de appel en sjalot in kleine blokjes. Meng de appel, sjalot, azijn en olie door elkaar, breng op smaak met peper.
U kunt gebruik maken van de heerlijke Giusti Argodolce Bianco het is een verfijnde balsamicoazijn met een unieke balans tussen zoet en zuur. Deze witte balsamico is afkomstig van de gerenommeerde Giusti-wijngaarden in Modena, Italië. Met zijn heldere, lichte kleur en delicate smaakprofiel voegt het een subtiele zoetheid toe aan salades, dressings en marinades. De azijn onderscheidt zich door zijn zachte aroma’s van witte druiven en rijping in houten vaten, wat resulteert in een complexe en aangename culinaire ervaring. Open de oesters, giet het zeewater er een beetje uit. Schep er wat van de fris-zoete dressing op de oesters.
Giusti Argodolce Bianco is te koop bij de wijnzaak voor 13,99 euro.
Gegratineerde oesters met cava
Ingrediënten voor 6 oesters:
- 6 rauwe zomeroesters
- 1 sjalot
- ½ dl cava
- 1 dl room
- Peper
- Zout
Bereidingswijze:
Steek de oesters open en vang het vocht op in een steelpan. Leg een zeef op de steelpan om zo alleen vocht te hebben.
Doe de oesters op een met zilverfolie beklede ovenschaal.
Snipper de sjalot heel fijn en doe ze in de pan met het oestervocht.
Voeg de cava, de room en de peper toe en laat dit tot ¼ inkoken.
Giet de cavasaus over de oesters en gratineer de oesters in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 5 minuten. De laatste minuut kunt u het grillelement inschakelen om de oester een mooi bruin korstje te geven.
Serveer deze oester met een glas cava.
Oosterse oesters
Ingrediënten voor 6 oesters
- 6 oesters
- 1 rode peper
- 10 takjes bieslook
- 1 tl sojasaus
- 2 el limoensap
Bereiding
Snijd ongeveer 10 ringetjes van een rode peper, hak de bieslook en meng met 1 theelepel sojasaus en 2 eetlepels limoensap. Steek de oesters open, schenk een beetje zeewater uit de oesters en garneer de oosterse dressing over oesters.