Het wijngoed was sinds 1982 eigendom van de bekende wijnschrijver John Platter en werd in 2003 overgenomen door diamantair Laurence Graff. Delaire is inmiddels een topproducent met twee restaurants van wereldklasse en een wijnmuseum.
De jonge wijnmaker Morné Vrey werd verantwoordelijk voor de verfijnde witte en rode wijnen van het bedrijf. Morné doorliep stages in Frankrijk en Duitsland en heeft alles in zich om de kwaliteiten van Delaire Graff Estate tot volle wasdom te brengen.
De wijngaarden liggen tussen 300 en 500 meter boven de zeespiegel. Dit, in combinatie met de uitstekend watervasthoudende ondergrond en een verkoelende zeebries, schept dé perfectie condities voor wijnbouw. De druiven worden 's morgens vroeg geplukt druiven worden direct na aankomst in de kelder geperst, waarna een vergisting gedurende drie weken bij twaalf graden Celcius volgt. Ongeveer 5% van het perssap vergist op houten vaten.
Deze heerlijke witte wijn heeft een heldere, bleekgele kleur. In de neus mooie, frisse aroma's van perzik, ananas, honing, citrus en kruiden. De smaak is rijk en vol met veel frisheid en mineraliteit.
Kleur | Wit |
---|---|
Wijnkenmerk | Krachtig |
Actuele jaargang | nee |
Spijs | Vis, Wit vlees |
Land | Zuid-Afrika |
Streek | Stellenbosch |
Gelegenheid | Etentje |
Druivenrassen | Chenin Blanc |
Serveer temperatuur | 10-12 graden |
U heeft geen artikelen om te vergelijken.