Het 16e eeuwse Benedictijnse klooster behorende bij de finca, zou dienst doen als opslagkelder met een capaciteit van een half miljoen flessen, als ontvangstruimte en behuizing voor cultureel historische evenementen. De bel in de voortuin van dit gerestaureerde religieuze monument werd onderdeel van het logo van Barón de Ley. De titel barón is een knipoog naar de vele Riojaanse wijnbedrijven die zich marqués noemen. Voor de verwerking van de druiven werd een hypermoderne wijnkelder gebouwd en in 1990 konden de eerste wijnen aan het publiek worden gepresenteerd. Bovenal revolutionair bij Barón de Ley is de doelstelling om wijnen te produceren waarin het specifieke terroir tot uitdrukking kan komen. De meeste wijnbedrijven in Rioja maken namelijk wijn door druiven uit verschillende delen in de regio te 'mengen' waardoor de unieke identiteit van de verschillende percelen in het uiteindelijke product verloren gaat.
Daarnaast kwam bij Barón de Ley veel meer nadruk te liggen op structuur, kleur en fruitaroma's in de wijnen want Rioja moest meer zijn dan een ongecompliceerde wijn waarin vooral de smaak van eikenhout dominant is.
Deze lekkere Rioja heeft een korte hout opvoeding gehad waardoor men spreekt van een 'semi-crianza' wijn. Mooi helder rood van kleur. In de neus een intense fruitgeur. In de mond de smaak van rood fruit zoals aardbei en kers. Verder subtiele vanilletonen door enkele maanden houtrijping.
Kleur | Rood |
---|---|
Wijnkenmerk | Fruitig |
Actuele jaargang | ja |
Spijs | Kaas, Pasta, Rood vlees |
Land | Spanje |
Streek | Rioja |
Gelegenheid | Borrel, Etentje |
Druivenrassen | Tempranillo |
Serveer temperatuur | 18 graden |
U heeft geen artikelen om te vergelijken.